25 januari Chokladprovning

Januarifest

Som ni vet beslutade vi att flytta den traditionella julfesten till januari och kalla den januarifest. Tanken med detta var att fler kunde komma eftersom den värsta decemberstressen då var över.

Vi blev ett tiotal medlemmar som samlades den 25 januari i ABF-lokalen, kanske inte så många, men procentuellt var det ändå hälften av medlemmarna!

Hur som helst, vi hade en trevlig kväll som började med att Ingvar i egenskap av ordf. hälsade ”gänget” välkomna.

Sedan var det dags att välja mellan två olika slags soppor med tillbehör som ost, bröd och kryddor. Om någon möjligtvis kände sig frusen var thaisoppan att rekommendera. Den var både varm och ”hot”. Om det var sopporna som gjorde stämningen vet jag inte, men konversationen runt bordet var det inget fel på!

Nu kommer vi till det vi kan kalla kvällens höjdpunkt – chokladprovningen.
Det var Kristin Sahlström från Sahlström Praliner o Kakor som gav oss en oerhört intressant och lärorik lektion om choklad. Vi fick på ett mycket trevligt och lättförståeligt sätt lära oss en massa om olika sorters kakaoträd som används för att framställa olika chokladkvalitéer. Kristin hade även med sig en kakaofrukt, som inte många hade sett tidigare. Vi fick provsmaka, samtidigt som det gavs information om vad som är kvalitet, och hur man fuskar för att göra billigare choklad mer likt originalet. Listan kan göras lång med all kunskap vi fick, och i fortsättningen tror jag många tittar lite mer noga på chokladens innehållsförteckning. Kristin avtackades med en stor applåd och en symbolisk blomma för en mycket trevlig provning/information.

Chokladprovning 1           chokladfest 2

Kristin Sahlström Foto: Agneta S       Kakaofrukt Foto: Lena B

Kristin hade även med sig tre färdiga praliner per deltagare med olika smaker. Dessa avnjöt vi sedan till kaffet samtidigt som Kent plockade fram sin som vanligt trevliga quiz med frågor som man borde kunna – men ändå inte kunde! Klassens ljus blev Marie H. som stod som ensam segrare, vilket belönades med en liten blomma.

Med detta var en trivsam kväll slut, och förhoppningsvis träffas vi nästa gång på

årsmötet den7 mars.

Ingvar Alnström

 

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*