Säröhus

Säröhus

Föredrag om Säröbanan och visning av Säröhus

gbg1954

Torsdagen den 10 september samlades föreningens medlemmar på konferensanläggningen Säröhus. Vi välkomnades av Viktoria från Säröhus, som även berättade historien om hur verksamheten vuxit fram till dagens toppmoderna anläggning.

Sedan var det dags för kvällens ”huvudnummer”, nämligen Georg Söderberg, som visade bilder och berättade om Säröbanans tillkomst, glansperiod och avveckling. Georgs kunskap, engagemang och sinne för detaljer, gör varje guide avundsjuk. Även om man endast kan komma ihåg en tiondel av den information som Georg förmedlade, så har man lärt sig mycket. Det är sådan här kunskap som breddar guidekunskaperna.

Efter detta var det dags för en fantastiskt god fika, där Säröhus stod för hela kostnaden. Om nu fikan var fantastiskt god, så blev den inte mindre njutbar av den lika fantastiska kvällsutsikt vi hade medan vi fikade.

sarodag

Så blev det då dags för visning av hela anläggningen. Säröhus egen Viktoria tog än en gång hand om oss, nu på en vandring runt hela anläggningen, och jag tror att det var många som blev överraskade av både Säröhus storlek och höga standard. Jag tror också att det var många som gärna skulle ha stannat kvar en bra stund i spa-anläggningen!

Avslutningsvis. Stort tack till Georg Söderberg för en mycket trevlig föreläsning. Ett lika stort tack riktar vi till Säröhus som bjöd på både lokal, fika och rundvandring, den var verkligen uppskattad.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*